U bevindt zich hier: HomeNachrichtenWinzerfest Dernau 2017

Winzerfest Dernau 2017

 

De zaterdag van Dernau 2017

 

Het was nog donker toen ik onze vaste gastspeler en top percussionist Albert  ging ophalen, je kent hem vast wel, hij doet alles op z’n eigen houtje.

In de middelhei waren we bijna allemaal op tijd om de bus in te laden. Na de vaste stops, de koffie en de Engelse drop en een mistig ritje kwamen we op tijd aan in een zonnig Dernau.

Ons huis werd echter grondig verbouwd en het was een beetje passen en meten in de twee vrije kamers. Maar, als straks in alle kamers zes stapelbedden staan hoeven we niet meer naar een hotel.

Die hotels hebben we in de afgelopen 25 jaar allemaal wel gehad, net zoals de brunches. Maar gelukkig hebben we al een lange tijd een vaste brunchplaats, op kruip afstand van het podium. Champagne, shoarma, broodjes, eieren en kip leggen dan altijd een goeie bodem. In die 25 jaar hebben we al heel wat kleding versleten, een vaste fanclub opgebouwd en volgen betrouwbare bron, al meer dan 3000 flessen wijn leeggedronken.

Er is een kleine harde kern Eindhoveniers die dit allemaal hebben meegemaakt. Ook dit jaar was het weer genieten van de wijn, de mensen, het weer en de sfeer. En zeker het muziek maken. Gelukkig konden we zo heel af en toe terugvallen op Harrie en Marcin, die trouwens ook samen een solo kunnen spelen.

En warempel, Hartwig heeft tegenwoordig ook mayonaise. Na ons geweldig optreden zijn er weer diverse Eindhoveniers op zoek gegaan naar een lekker biertje, sommige zijn gaan dansen of gaan slapen. En toch zat iedereen weer om klokslag 00.00 uur in de bus, zelfs Henk, onze chauffeur.

Na een kort ritje waren we bij ons hotel, waar Wim Slagboom ons veilig door de slagboom heeft geloodst, en waar iedereen weer in een erg warme kamer, zonder minibar, zijn bedje kon opzoeken.

 

Bert van den Wijngaard. 

 

 

Verslag Dernau Zondag 24 september.

 

Turend door het raam peinzend wat te schrijven over zondag zag ik daar nog steeds dezelfde spin in zijn netje als voor vertrek naar Dernau. Hij moest eens weten wat we in twee mooie herfstdagen weer hebben meegemaakt. Wat hij heeft meegemaakt wil ik liever niet weten. Hier mijn waarneming van de tweede dag in Dernau.

Na een uitstekend ontbijt in het Mercure hotel klom  (bijna) iedereen weer fris in de bus klaar voor de tweede dag. Aangekomen konden we bij “Zum Rebstock” al direct  genieten van een koffieconcert met “de Plekkers” en “de Boemelaars” uit respectievelijk Oedenrode en Zijtaart.

Met spanning keken enkele onder ons uit naar de aftrap van 12.00 uur.

Zouden Princes Draculena en gevolg, welke Jo de avond  ervoor niet van zich af kon slaan (zie foto) komen opdagen bij de kerk om zoals afgesproken de nummers “Rood zijn de Rozen” en “1000 mal belogen” mee te zingen?

Waarschijnlijk zijn ze een kater tegen gekomen, en hebben wij weer een nieuw nummer op het repertoire: “1001 mal belogen”

Gelukkig wist Harrie de stemming er goed in te houden. Nog nooit hebben we “Bourbon street parade” zo subtiel uitgevoerd.Joost ging bij het horen van “Joost”  snel met de dames aan de wandel. Zoals altijd vloog de tijd voorbij en zaten we aan de aardappels met beenham en mayo.

Lekker even uitblazen op het zonnig terras af en toe verstoord door Bert’s gelanceerde rookbommetjes. De optocht bestond dit jaar uit 65 deelnemers waarbij vooral nummer 28 opviel: een groep oranje-supporters  die hun heil zochten in wijn en Hollandse kaas, blijkbaar omdat er verder niet zo veel te beleven viel.

De verhollandsing van de optocht was waarneembaar: een Duitse kapel speelde “tulpen uit Amsterdam” waarbij het publiek uit volle borst meezong.

Sluitstuk van de optocht was zoals ieder jaar weer de dikke man op een grote trom onder begeleiding van doedelzakken; als je niet beter wist zou je denken dat het “Bacchus” was.

 Tijd om de instrumenten weer bij elkaar te zoeken en de feestgangers op een mooi stukje muziek en belletjes te trakteren.

Bij aanvang hebben de klarinetdames vanwege concentratieproblemen Bert even naar de andere (zware) kant gestuurd om daar de boel te assisteren. Bert, volgend jaar je basklarinet meenemen dan horen we je nog beter.

Zo zijn we de middag lekker doorgekomen met gezellig publiek, lekkere wijn,  gezever, bellen blazen en mooi weer. Wat willen je nog meer!!

Na het laatste avondmaal troffen we een vrij leeg plein aan.  Gelukkig liep het nog gezellig vol met trouwe fans om de dag samen af te sluiten met de finale.

Voor sommige was er nog net even tijd voor een biertje voordat de bus vertrok.

Het was stil in de bus, je kon er gerust een dutje doen. 

 Het zit er alweer op. Iedereen bedankt voor zijn bijdrage, het was weer een gezellig weekend. 

 Reporter Hans Eilers.

  

 

Verslag 2 Dernau Zondag 24 september

Omdat het mij dit niet lukt om het hele weekend mee te gaan naar de in Dernau, vertrekken Joost & ik zondagochtend om half 9 naar Duitsland.

In Veldhoven schijnt dan al volop de zon maar in Venlo wordt het mistig en het blijft mistig tot een kilometer of 20 voor Dernau, Daar lost de mist op en wordt het weer gelukkig beter. Eigenlijk had ik ook niks anders verwacht, wij (de Eindhoveniers)  zijn namelijk gewend dat als wij in Dernau zijn dat de zon schijnt.

Wij blazen slecht weer daar gewoon weg het laatste weekend van September.

We moeten onze auto een heel eind buiten het dorp parkeren, het is om half 11 al druk. 

Ik zie de anderen muzikanten ook al her en der in het dorp rondlopen, ze zien er op een uitzondering na redelijk uitgerust uit.

Ik begrijp dat dit keer niemand is achtergebleven in het dorp, niemand is vermist en iedereen weer op tijd in de bus zat vanmorgen om nog een dag muziek te maken.

Ik heb er zin in en om 12.00 uur staat iedereen op zijn plaats en kunnen we beginnen.

We zijn wat dwars vandaag en beginnen achteraan in ons muziekboek, das effe wennen.

Het pleintje loopt weer vol en Henk komt met de eerste flessen wijn.

Na een paar nummers komt er een duitse mevrouw naar ons die vraagt of wij interesse hebben om een weekend naar Dresden te komen om daar te spelen. Ze maakt wat opnames en ons en wij verwijzen haar naar Wim. 

Onze vaste fans zijn weer aanwezig, de zon schijnt en de optocht komt langs terwijl wij genieten van de warme lunch.

Bert-klarinet heeft zijn camera bij zich en er worden weer heel wat foto's gemaakt, omdat hij geen selfies maakt neem ik zijn camera zodat iedereen naderhand kan zien dat hij er ook bij was.

Linda en Marcin zijn op hetzelfde idee gekomen als de klarinetten, tijdens de solo van "My Way"door Mischa en Hans worden er veel bellen geblazen.

Naderhand experimenteert Bert met bellen gevuld met sigarenrook. Deze truuk lukt hem ook nog.

Bachus de laatste in de optocht is voorbij en blazen we het pleintje weer vol.

Na de avondmaaltijd is mijn energie op en stop ik met spelen. 

De rest van de kapel gaat nog even door en dan Dernau 2017 alweer voorbij.

Misschien had ik toch beter nog wat kunnen blijven om een oogje in het zeil te houden, want verschillende mensen vinden artikelen in hun koffertje dat ze er zelf niet in hebben gestopt(zeggen ze}

- Henk & Maria vinden een zakje van Xenos met batterijen!

 - Joop en shawl van de Eindhoveniers.

 - En Harrie een drankhouder die niet van hem is.

Het is maar goed dat er geen grenscontroles zijn aar de douane vraagt of ze zelf hun koffer hebben ingepakt.

De oorzaak zal wel drank zijn, de gevonden voorwerpen komen vast weer bij de rechtmatige eigenaar.

Het was zoals gewoonlijk weer genieten.

 DERNAU tot 2018!

 Vriendelijke groet,

 Thea Molegraaf-Scheepers,

  

Free business joomla templates