U bevindt zich hier: HomeNachrichtenDernau 2018

Efteling 2018

Code rood tijdens het Sneeuwschuivers Festijn.

 

Rond elf uur was het nog heel rustig in de Efteling, en om lekker warm te worden gingen we dus naar het ijspaleis. Hier stonden alleen maar lege stoelen op ons te wachten tussen diverse terrasverwarmers.

Op naar de koffie en warme chocomel dus. Omdat we pas om half twee mochten optreden zaten er al snel enkele Hoveniers aan de Jupiler, en andere weer aan de soep. Op een gegeven moment werd het erg druk in de mooi ingerichte tent vanwege de regen. Wij zagen die bui al hangen toen we nog in Eindhoven waren.

 

 

 

 

 

 

 

Even na 13.00 uur zijn we naar ons verwarmde hok gegaan om de instrumenten op te halen en ons daarna naar de kiosk te begeven.

Het was in een keer CODE ROOD toen we naar buiten kwamen. Alle Eindhoveniers hadden een nieuwe, lekkere warme rode fleecejas aan. Wind en waterdicht en geluid dempend materiaal dus. Die code rood trok langzaam over het plein naar de kiosk bij het witte paard. Daar aangekomen zijn we lekker vroeg gaan blazen, wat natuurlijk weer prima ging. Ook bleven er ondanks de miezerregen spontaan en regelmatig mensen staan luisteren naar ons. We hadden ook weer snel een zeer enthousiaste dirigent voor de kapel staan. Na een korte rook, drink en plaspauze hebben we ook het tweede deel van ons optreden met succes afgerond om daarna de toeters en trommels weer op te kunnen bergen. Ondanks de regen zijn er toch enkele Eindhoveniers in het park gebleven, waarschijnlijk om de waterdichtheid van de nieuwe jassen op de proef te stellen.

 

Bert van den Wijngaard.

 

Free business joomla templates