U bevindt zich hier: HomeNachrichtenDernau 2018

Carnaval 2018

Aftrap carnaval 2018, Vrijdag  9 februari,

De Eindhoveniers hebben besloten om voor het eerst in jaren carnaval op vrijdag af te trappen.
Waar gaan we naar toe, 2 uurkes vurgloeien, 3 uurkes vurraf, efkes hoe toeter stemmen ?
Nee, niet in Lampegat maar naar
Skôn Orre Gat gaan efkes inbloazen.

Voor de eerste serie waren we al vroeg aan  de beurt na de Meidenband met veul vent.
Maar voor we het podium op mochten moest er nog iet officieels plaats vinden het uitreiken van de Joekel 2018. Die uitreiking ging niet helemaal soepel, er zou iemand vastzitten op het toilet(?).
Maar goed na deze plichtplegingen mochten wij onze eerste serie ten gehore brengen. Dat viel nog niet mee want als onze decibellen verdwenen in het gaatjes plafond. Daarbij het de kastelein de thermostaat flink opgedraaid het was erg warm op het podium.

Nadat we aandachtig, onder het genot van drankje en een hoop slap gezever,  naar de andere deelnemende kapellen  hebben geluisterd werd het tijs om ons op te maken voor de tweede ronde. Deze set ging een stuk beter door de keuze van de te spelen nummers.  We hadden al gehoord dat de andere kapellen de helft van onze nummers in hun repertoire hadden zitten, die hebben dus maar niet gespeeld. Als slot speelde we Speedy, die ging er weer in als koek bij het nog aanwezige publiek.

Bert Postema.

  

Zondag dweilen in Zeelst.

Omstreeks 13.00 uur  verschenen de glitters met roodgele kopstukken bij de Kleine Man, keurig op tijd.  De weersverwachting  was alles behalve veel glitteren, maar dat mocht de pret niet drukken.
Na de geslaagde inblaosavond in Oirschot waren we helemaal klaar voor de komende dagen en op onze hoede voor akoestische plafondplaten met gaatjes.
Dat eerste pilsje was toch altijd weer even wennen, maar na het spelen van de eerste nummers in de warme tent werden de kelen droger en ging het weer als vanouds.

Daarna naar buiten de kou in om gaten in de optocht muzikaal op te vullen. Een hele uitdaging, er viel niet alleen confetti uit de lucht maar ook water. Handschoenen, sjaals en wasknijpers waren geen overbodige luxe. Desondanks stond er nog veel publiek en daar doen we het voor.
Ook hoffotograaf  Thea heeft weer een en ander vastgelegd op de gevoelige plaat.
Het werd tijd om even verder op bezoek te gaan bij Sabine en Ferry waar we uitgenodigd waren voor een biertje. Wat me opviel was de prachtige wagen van de Brassers met rijdende kluis vol carnavalskrakers uit de oude doos. Dit gaf ons wat rust en tijd om te schuilen tegen wind en vallend ijs. Heel toepasselijk was de tekst op de wagen van TisGoed: “ ’t had zo schon kunne zen”. Dus maar snel opwarmen in de Kleine Man, inmiddels gezellig druk geworden, waar we de gasten verwelkomde met onze nieuwe binnenkomer Hallo Allemaal ………….. .

Daarna vertrokken we naar de volgende gelegenheid Willem van Oranje of was het Joris of het Hoekske?? Er deden verschillende verhalen de ronde, verwarring alom. Wie was de mol, Bert, Bert, Sjef of Hans? Dan toch maar spelen in een lege Willem van Oranje en vervolgens in een bomvolle Joris, halfvol Hoekske en lege Wheelybar.

Tijd om de buikjes te vullen met iets gezonds bij Madera. Daar wachtte een voortreffelijk driegangendiner waarna we voldaan huiswaarts keerden.

Reporter Hans.

 

Dweilen met "Tis Goed" op carnavals maandag

Om 12.30 uur druppelt iedereen binnen bij café de Kleine Man, de een oogt wat fitter dan de ander.
De bus die ons naar lokaties binnen en buiten Veldhoven brengt staat al klaar, maar wij willen eerst effe laten horen dat we er zin in hebben en beginnen dan ook met een stukske muziek. 1 nummerke en dan moeten we toch echt een plaatske gaan zoeken in de bus, da ga net want we zijn met heul veul man, we hebben een strak reisschema vandaag, niks NS, van Gompel rijdt op tijd.
Eerste ritje duurt 3 minuten, we lopen St.Joris binnen waar het nog lekker rustig is zodat wij plaats hebben om muziek te maken en op ons gemak onze eerste pilskes te drinken.
Bert (klarinet) onze eigen Paparazzi heeft zijn GSM-camera alweer gereed.
Het klinkt hier en daar alsof er nog confetti en bier in de instrumenten zit, maar dat zal wel beter worden in de loop van de middag.
Na een halfuurtje weer de bus in en ditmaal een reis naar het verre Knegsel, café Klein Antwerpen, hier zit de bar vol en met ons erbij puilt het cafeeke uit.
Er wordt een stilleven van instrumenten gemaakt op het biljart om te fotograferen, het oog wil ook wat.
Volgens schema weer in bus, waar "tis goed"  broodjes uitdeelt, Ge kunt nie alleen mar drinken eten is ook belangrijk.

 

Op naar café De Sportvriend en daarna naar Café Den Olifant, op onze wandeling van het een naar het ander kroegske moeten we efkes rusten op het benkske voor de shoarmatent om effe uit te blazen met "Je ne regrette rien" ons vaste nummer voor het benkske. We beginnen met een paar man en iedere muzikant die arriveert bij het benkske valt in tot we zomaar een hil orkest hebben. Muziek maken bij Den Olifant valt niet mee, we staan verspreidt door het drukke café en horen elkaar niet zo goed. Dan maar een pilske drinken.
Nu op naar Hof van Holland en dan op naar het buffet denken we.
Maar het "opperhoofd" van Tis Goed verteld dat we naar de Tweespan gaan, dat is de Residentie van Prinses Veertje, jeugdprinses van Veldhoven om haar en haar gevolg een serenade te brengen.
Natuurlijk doen wij dat graag voor haar.
Daarna op naar het buffet en dan nog efkes afzakken naar de Kleine Man, onze laatste nummerkes van de maandag spelen en het zit er weer op voor vandaag.
Dankzij Mari hebben we voldoende gedronken en zijn niet uitgedroogd.

Vriendelijke groet,

Thea Molegraaf-Scheepers,

  

 Dinsdag, Koekoek, gin tonic.

Op dinsdag zijn we met z’n allen naar het station van Eindhoven gegaan om Marianne muzikaal te feliciteren. Ze was jarig en had die dag toch niets anders te doen en ging gezellig met ons mee.
Ja hoor, alweer een kroegentocht. In de stationshal zat ergens een koekoek, zo’n vogeltje, wat zich herhaaldelijk liet horen. En aangezien ze daar geen bier, en gin tonic hadden zijn we na enkele nummers blazen naar the Pool gegaan. Daar was het niet al te druk, en de eerste biertjes smaakten weer goed dankzij Mari, onze drankregelaar.
Ook daar liet die koekoek van zich horen. Na twee korte sessies en een aantal biertjes zijn we te voet helemaal naar het Dorint hotel gelopen, gevolgd door die koekoek.
Na deze lange wandeling zaten we even bij te komen in het stralende zonnetje en heeft Mari een traditionele groepsfoto gemaakt.
In het Dorinthotel was een georganiseerde instuif van een hoop Eindhovense kapellen, die net als wij, op de laatste dag van de carnaval nog behoorlijk muziek konden maken. Ook hier was die koekoek weer naar binnen gevlogen, maar na een paar biertjes en gin tonic heb ik hem daarbinnen niet meer gehoord. Hier hebben we om 3 uur en om 5 uur lekker staan blazen en in die tussen tijd hebben we geprobeerd om Mari van zijn consumptiebonnen af te helpen. Dat was helemaal geen probleem, want even na 6 uur waren ze echt op en zijn we via de Movies naar de Dommelstraat gegaan. Ja hoor, weer die koekoek. Na een lekker biertje en twee korte nummertjes en weer gin tonic zijn we naar Memories gegaan om lekker te gaan eten.
Het was even passen en meten, maar op een gegeven moment had iedereen zijn plekkie gevonden. En of het eten weer lekker was, dacht het wel. Alleen Leo had pech. Omdat zijn chauffeur om 21.07 vertrok had hij helaas geen tijd meer voor het toetje. En die waren formidabel lekker. De meesten van ons waren al om 9 uur in gedachten weer thuis om bankzaken te doen, met de voeten op tafel en zo. Dus na een laatste koekoek en gin tonic ging iedereen weer lekker naar huis om nog even na te genieten van deze leuke dinsdag.

Bert van den Wijngaard.

 

 

 

 

Free business joomla templates